Нардеп Німченко назвав політиків, які начебто причетні до підготовки замаху на Медведчука

Нардеп Німченко назвав політиків, які начебто причетні до підготовки замаху на Медведчука
Віктор Медведчук

Нардеп нагадав про напади на офіс та будинок Медведчука

Печерський райсуд м Києва 18 листопада 2016 року зобов'язав Національну поліцію України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за фактом підготовки вбивства лідера громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктора Медведчука.

Заступник голови руху, народний депутат Василь Німченко  прокоментував інформацію про можливу підготовку вбивства Медведчука.

Як повідомив нардеп, ще 22 лютого 2016 року Медведчуку надійшло повідомлення про те, що 18 лютого 2016 року в Будинку офіцерів відбулася закрита нарада керівників різних організацій, в тому числі керівників «бойового крила Майдану» і тербатальонов. Серед інших там були присутні Андрій Левус, Сергій Висоцький, Микола Княжицький. У повідомленні ніби йшлося, що зазначені особи наполягали на «негайній фізичної ліквідації В. В. Медведчука, який представляє загрозу для національно-демократичної України».

«Такі плани будувалися на грунті особистої неприязні і ідеологічних розбіжностей з лідером громадянського руху «Український вибір - Право народу» і були пов'язані з участю Віктора Медведчука в мінському переговорному процесі і його роботою, спрямованою на мирне врегулювання конфлікту на Сході України. Людина, яка попередила Медведчука про небезпеку і підготовлюване вбивство, зробила це з почуття вдячності за звільнення з полону близьких йому людей, що служить підтвердженням достовірності цієї інформації, як і той факт, що саме в цей день, 18 лютого 2016 року, зазначені особи дійсно збиралися в приміщенні Центрального будинку офіцерів для проведення так званого антіоккупаціонного форуму», - йдеться у повідомленні.

Німченко розповів, що починаючи з січня 2014 року радикальні групи здійснили чотири озброєні напади на офіс громадського руху «Український вибір - Право народу». Крім того, нардеп нагадав про факти нападу на будинок Медведчука, про підпал його будинку і численні факти перешкоджання діяльності руху.

«Вищевикладені обставини і події в їх сукупності дають підстави вважати реальною загрозу вчинення злочину, яка може кваліфікуватися за частиною першою статті 14, частини другої статті 115 КК України, а саме - підготовка умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб», - зазначено в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: