Нардеп від БПП запевнив, що в Найєма є конфлікт інтересів щодо справи Гандзюк

Нардеп від БПП запевнив, що в Найєма є конфлікт інтересів щодо справи Гандзюк
Народний депутат Мустафа Найєм

Брат Найєма є адвокатом у справі Катерини Гандзюк

Народний депутат України Володимир Мельниченко заявив, що у ситуації з участю Мустафи Найєма у ТСК у справі щодо вбивства Катерини Гандзюк є конфлікт інтересів. 

Про це Мельниченко заявив в ефірі на телеканалі ZIK.

«Багато тих, хто вчора й сьогодні рвали сорочки через вбивство Катерини Гандзюк, а коли треба було свідчити в суді – ніхто не прийшов. Ви бачили, що сьогодні робилося у ВРУ. Як казав один із наших колег, що не розуміє, як так, що людина ще не встигла померти, як зранку активісти вже були у футболках із написами – так, ніби цього вже чекали. Генеральному прокурору дуже важко працювати в таких умовах», – зазначив політик.

А щодо ситуації з Мустафою Найємом, то на думку Мельниченка, тут є конфлікт інтересів. Його брат є адвокатом у справі Катерини Гандзюк, а сам Найєм хотів очолити депутатську ТСК у справі активістки.

«Йому треба, як сказало багато наших колег, визначитися, чи він від БПП, чи від когось іншого. Йому треба написати заяву і вийти з фракції і потім висуватись від інших політичних сил, або як депутат-самовисуванець», – зауважив Мельниченко.

Також нардеп додав, що галас, який виник навколо цієї справи і навіть озвучування деяких прізвищ працюють проти слідства. За його словами, на жаль, це ніяк не впливає на хід розслідування.

«Сьогодні Рада проголосувала за створення слідчої комісії, що також є однією із її функцій. Коли є такі резонансні справи, Рада повинна створити ТСК і контролювати правоохоронні органи, і це нормальна практика. Дуже шкода, що ця жінка померла, але в мене є впевненість, що ця справа буде розкрита», – прокоментував він.

Ввечері 5 листопада народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що парламент намагається створити ТСК у справі замаху на Гандзюк лише «для галочки» і зробити її повністю бездіяльною та ручною.

Раніше ЗМІ повідомили, що організатор замаху на Гандзюк отримав гроші для передачі виконавцям від Ігоря Павловського — помічника народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: