Наступна зустріч Волкера і Суркова відбудеться в грудні - ЗМІ

Наступна зустріч Волкера і Суркова відбудеться в грудні - ЗМІ
Владислав Сурков та Курт Волкер

Сторони планують обговорити питання миротворців на Донбасі

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков ще раз зустрінуться в грудні, щоб обговорити місію ООН на Донбасі. Про це ЗМІ повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

«Чергова зустріч – остання в цьому році – запланована на грудень і готується попередньо в одній з країн Євросоюзу», – сказало джерело, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами джерела, ключовою темою зустрічі стане модальність місії ООН на Донбасі.

«Питання забезпечення безпеки як і раніше є основною неврегульованою перешкодою до реалізації політичного сценарію. Тим не менш, учасники переговорів ініціюють різні підходи до впровадження загальних принципів стабілізації ситуації: по-різному бачать модальності присутності контингенту ООН в зоні конфлікту, хоча і мають єдине бачення цілей місії. Тому їм належить привести позиції до компромісного сценарію», – сказало джерело.

Раніше Сурков і Волкер зустрілися в Белграді 13 листопада. На зустрічі американська сторона представила свої пропозиції щодо проекту резолюції Радбезу ООН щодо розміщення місії на Донбасі. Як повідомив пізніше Сурков, вони включають 29 пунктів. За словами помічника президента РФ, три з них російська делегація «визнала прийнятними». Він також повідомив, що сторони вирішили продовжувати роботу щодо «зближення позицій».

Перед цим вони зустрічалися 7 жовтня в Белграді і 21 серпня в Мінську.

Читайте також статтю: Миротворці ООН на Донбасі. Чи готова Україна до такого?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: