НАЗК проведе повну перевірку декларацій Гонтаревої - ЗМІ

НАЗК проведе повну перевірку декларацій Гонтаревої - ЗМІ
Валерія Гонтарева

НАЗК ухвалило рішення про повну перевірку декларацій низки чиновників, серед якиї і Гонтарева

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило провести повну перевірку майнових декларацій за 2015 й 2016 роки голови НБУ Валерії Гонтаревої. Про це «Українській правді» повідомило джерело в НАЗК.

За його даними, агентство ухвалило рішення, яким доручило заступнику голови НАЗК Руслану Радецькому провести «контроль та повну перевірку» декларацій низки чиновників, серед яких є і Гонтарева.

Також у документі значаться заступник голови Київської ОДА Олег Міщенко, перший заступник начальника податкової інспекції по роботі з великими платниками податків в Донецьку Олег Соколов, суддя Приморського райсуду Одеси Олег Крикливий, мер Лиману Донецької області Петро Цимідан та інші.

Як відомо, за 2016 рік глава Національного банку задекларувала 56,95 мільйона гривень доходів і 2,65 мільйона доларів заощаджень на банківському рахунку.

За 2015 рік Гонтарева задекларувала 1,831 млн доларів і 61,934 тис. гривень на банківських рахунках.

Нагадаємо, Гонтарева у зв'язку з поданою раніше заявою про відставку призначила з 11 травня виконувачем обов'язків голови центробанку свого першого заступника Якова Смолія.

За її словами, з 11 травня вона перебуватиме у відпустці і розраховує, що найближчим часом Верховна Рада за поданням глави держави розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника Нацбанку.

Гонтарева – дев'ятий керівник Нацбанку України за всю історію його існування з 1991 року.

Згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

Як повідомляв «Главком», серед можливих кандидатів на посаду глави НБУ – Роман Шпек, Богдан Данилишин, Костянтин Ворушилін, Олександр Гриценко, Володимир Лавренчук. Нещодавно Лавренчук публічно заявив, що готовий очолити НБУ.

Міжнародне агентство Bloomberg із посиланням на власні джерела повідомило, що президент Петро Порошенко визначився з кандидатурою на посаду голови Нацбанку. 

Читайте також статтю: «Улюблений банкір» Порошенка. Список усіх, хто може замінити Гонтареву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: