Ще один бранець Кремля оголосив голодування: його стан здоров’я погіршився

Ще один бранець Кремля оголосив голодування: його стан здоров’я погіршився
Емір-Усеїн Куку

Емір-Усеїн Куку 26 червня заявив про початок голодування

Уповноважений Верховної  Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до керівника СІЗО у Ростовській області РФ у зв’язку з погіршенням стану здоров’я українського політв’язня Еміра-Усеїна Куку, який 26 червня оголосив безстрокове голодування.

Про це 4 липня повідомляє прес-служба омбудсмена.

У своєму зверненні Денісова попросила керівника ФКУ СІЗО-4 УФСВП Росії у Ростовській області вжити необхідних заходів для забезпечення політв’язня необхідною кваліфікованою медичною допомогою, а також надати їй актуальну інформацію про стан здоров’я Куку.

«Уповноважений наголосила на проханні проінформувати її про результати розгляду даного звернення», - підкреслили у прес-службі.

Як відомо, члена Кримської контактної групи з прав людини з Ялти Еміра-Усеїна Куку ФСБ Росії звинувачує в участі в організації «Хізб-ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

Нагадаємо, омбудсмен Денісова заявила, що двосторонні домовленості щодо відвідування в'язнів в РФ і в Україні не принесли результату через те, що Росія була не зацікавлена в цьому і зробила все, аби зірвати цей процес.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Людмила Денісова: Російський омбудсмен Москалькова, попри всю мою повагу до неї, рішення сама не ухвалює

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: