Олена Лукаш вимагає від Європейського суду скасування санкцій

Олена Лукаш вимагає від Європейського суду скасування санкцій

Адвокати екс-міністра юстиції Олени Лукаш оскаржили в суді ЄС в Люксембурзі продовження санкцій проти неї.

Про це Лукаш написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я прошу Суд скасувати розпорядження та рішення Ради ЄС, які вводять і подовжують щодо мене санкції майнового характеру. Я прошу судового контролю, справедливого й неупередженого розгляду процедури застосування санкцій Радою ЄС щодо мене», - написала вона.

Лукаш пояснила, що ніякого майна в країнах ЄС у неї немає, а тому всі майнові санкції Ради ЄС вона назвала необґрунтованим посяганням на її честь і гідність.

Екс-міністр часів Януковича стверджує, що кримінальна справа проти неї  - це політичне переслідування.

«Саме тому я впевнена, Рада ЄС була введена в оману Генеральною прокуратурою та скоїла фактичну помилку, пішовши на поводу у доморощених шукачів. Я зможу це довести. Я вірю в перемогу закону і справедливості, і вдячна команді досвідчених юристів, які надають мені правову допомогу», - додала Лукаш.

Нагадаємо, Генпрокуратура з травня 2014 року проводить розслідування, згідно з яким Лукаш, працюючи міністром юстиції, протягом серпня 2013 - січня 2014 років заволоділа державними коштами в сумі 2,523 млн грн.

5 листопада 2015 р Києві її затримали. Для екс-міністра була встановлена застава у розмірі 5,1 млн грн, суд також зобов'язав її носити електронний браслет. Пізніше Апеляційний суд Києва зменшив заставу до 2,5 млн грн і постановив зняти з неї електронний браслет.

У грудні 2015 року Солом'янський районний суд Києва відмовився продовжити обмежувальні заходи відносно Лукаш.

У березні 2016 року в ГПУ заявили, що слідство у справі Лукаш триває і закрито не буде.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: