Кремль дестабілізує світ. Палата представників підтримала заборону на повернення Росії до G8

Кремль дестабілізує світ. Палата представників підтримала заборону на повернення Росії до G8
Потім документ надійде на розгляд до Сенату та на підпис президентові США
Фото: kidTruant/Flickr

Документ передбачає заборону на використання федеральних коштів з метою підтримки чи сприяння участі Росії в засіданнях G7

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект, спрямований на недопущення Росії на зустрічі "Великої сімки" (G7) і відновлення формату G8 за участю РФ. Про це повідомляє Голос Америки.

Документ передбачає заборону на використання федеральних коштів із метою підтримки чи сприяння участі Росії в засіданнях G7 і відновлення G8 за участю РФ.

Заборона має перестати діяти лише після того, як держсекретар і директор національної розвідки США зможуть запевнити законодавців у тому, що РФ припинила будь-яку діяльність з дестабілізації світу. Зокрема, втручання у вибори в США або в інших країнах G7, державах НАТО і ЄС, повністю виконує свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей та припинила незаконну окупацію Криму Південної Осетії та Абхазії,  вивела свої війська і озброєння з Придністров'я.

Тепер ініціатива має надійти на розгляд Сенату, де більшість мають республіканці, а вже потім на підпис президенту.  

Росія була виключена зі складу Великої вісімки в 2014 році після анексії Криму та військової агресії на Донбасі. Кремль запевняє, що формат G8 Росії більше не цікавий, тому що існує можливість діалогу з провідними державами в форматі G20.

20 березня президент США Дональд Трамп скасував зустріч лідерів країн G7, заплановану на червень в резиденції Кемп-Девід через пандемію коронавірусу.

31 травня Трамп заявив про перенесення саміту мінімум на вересень 2020 року. Також президент США зазначив, що хотів би запросити на самміт Росію, Австралію, Індію і Південну Корею.

За даними агенції Reuters, президент Трамп взагалы не планує проводити очний саміт G7 до кінця цього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: