Парламент Греції схвалив закон, який полегшує зміну статі

Парламент Греції схвалив закон, який полегшує зміну статі
Прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас закликав депутатів підтримати законопроект

Законопроект скасовує медичні вимоги для процесу зміни статі

Парламент Греції схвалив новий закон, який полегшує юридичну зміну гендерної приналежності

Про це повідомляє ВВС.

Громадяни віком від 15 років тепер зможуть змінити свою стать після рішення суду, і для цього від них не вимагатимуть робити операцію. ЛГБТ-активісти позитивно оцінили новий закон, а от Грецька православна церква назвала його «аморальним».

Законопроект, за який проголосував 171 депутат з 300, скасовує медичні вимоги для процесу зміни статі.

За старим законом, охочі змінити свою стать на офіційних документах мали зробити операцію зі зміни статі та пройти медичні тести. Цю норму різко критикували правозахисні групи та ЛГБТ-активісти.

Правозахисна група ILGA-Europe називала цю норму «застарілою та жорстокою», а також такою, що «порушує тілесну цілісність людини».

Втім, проти нового закону виступали консервативні політики, які заявляли, що 15 років - занадто молодий вік для такого рішення.

Лідер консервативної опозиційної партії «Нова демократія» Кіріякос Мітсотакіс заявив: «Це немислимо - заборонити 15-річним людям споживати алкоголь, але дозволити їм ухвалювати таке важливе рішення».

Грецька православна церква також виступила проти законопроекту, який, за її словами, «кидає виклик традиціям та здоровому глузду, і, насамперед, руйнує людей».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: