Патріарх Філарет пропонує московській церкві змінити назву

Патріарх Філарет пропонує московській церкві змінити назву
Патріарх Української православної церкви київського патріархату Філарет
Фото: Главком

Патріарх Філарет висловив упевненість, що більшість українських православних парафій зареєструється за Українською помісною церквою

Патріарх Української православної церкви київського патріархату Філарет запропонував Українській церкві московського патріархату змінити назву, якщо вона відмовиться приєднатись до помісної церкви після отримання Томосу про автокефалію.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Або ви приєднуєтеся до канонічної Української православної церкви, а якщо не хочете – силою ніхто не буде примушувати. Але ви вже не будете мати права називатися Українська православна церква. Вони будуть мати право називатися українським екзархатом Російської православної церкви в Україні», — заявив Філарет.

Патріарх Філарет висловив упевненість, що більшість українських православних парафій зареєструється за Українською помісною церквою.

Екзархат — це окрема церковна адміністративно-територіальна одиниця, зарубіжна по відношенню до основної церкви, чи спеціально створена для віруючих даного обряду в особливих умовах. На сьогодні УПЦ МП — це самоврядна православна церква з особливим статусом в складі Російської православної церкви.

Нагадаємо, у квітні президент України Петро Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві. 

Порошенко розраховує, що таке рішення ухвалять до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

До слова, Порошенко під час візиту до Туреччини у великодні свята провів зустріч зі Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Читайте також:

Православна революція. Чи встигне патріарх Варфоломій змінити історію?

Опоблок заМИРоточив. Таємна місія православного олігарха Новинського

Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Спростування тверджень Московського Патріархату щодо надання Томосу про автокефалію

 Помісна церква — це об'єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави і зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: