Першою заступницею глави МЗС стане кримськотатарська активістка

Першою заступницею глави МЗС стане кримськотатарська активістка
Еміне Джапарова раніше чотири роки пропрацювала в міністерстві інформаційної політики

Зеленський погодив кандидатуру Еміне Джапарової

Президент Володимир Зеленськиий погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ. Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський наголосив, що представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні.

Еміне Джапарова — українська політична та державна діячка кримськотатарського походження. Вона 4 роки пропрацювала в міністерстві інформаційної політики і звільнилась восени минулого року.

З 2011 до 2014 року працювала ведучою, автором програм на кримськотатарському телеканалі ATR. З лютого 2014 — журналісткою «Радіо Свобода». З жовтня 2015 по квітень 2016 перебувала на посаді радниці міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики щодо Криму.

Як відомо, 18 травня в Україні - День боротьби за права кримськотатарського народу. Відзначається щороку у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Сьогодні низка телеканалів у межах проекту «Всеукраїнська школа онлайн» транслювала для учнів середніх і старших класів спеціальний урок, присвячений Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: