Сполучені Штати закликали РФ негайно повернути Крим Україні

Сполучені Штати закликали РФ негайно повернути Крим Україні
Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін

Санкції щодо Криму будуть залишатися до тих пір, поки Росія не поверне півострів під контроль України

США закликають Росію негайно повернути окупований півострів Крим під повний контроль України.

Про це сьогодні заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у відеозверненні, опублікованому на сторінці посольства в Facebook.

«Сьогодні ми з сумом згадуємо початок радянської депортації кримських татар, що призвела до немислимих травми, страждання і загибелі багатьох тисяч людей… Ця травма і страждання посилюються сучасної окупацією Криму Росією. Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають незаконну російську анексію Криму. Росією. Наші санкції щодо Криму будуть залишатися до тих пір, поки Росія не поверне півострів під контроль України», – заявила вона.

Квін наголосила, що підтримка територіальної цілісності і суверенітету України з боку США залишається незмінною.

«Ми закликаємо Росію припинити традицію заподіяння страждань жителям Криму, припинити призов до збройних сил в Криму і негайно повернути Україні повний контроль над Кримом. Ми підтримуємо Україну і ще раз заявляємо, що Крим – це Україна», – сказала вона.

До слова, минулого тижня голова «Європейської солідарності», п’ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з тимчасовим повіреним США в Україні Крістіною Квін.

Як відомо, 18 травня в Україні - День боротьби за права кримськотатарського народу. Відзначається щороку у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Сьогодні низка телеканалів у межах проекту «Всеукраїнська школа онлайн» транслювала для учнів середніх і старших класів спеціальний урок, присвячений Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що меморіальні заходи, присвячені пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, вже затверджені, і опублікував їх список.

До слова, сьогодні, 17 травня, в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: