Після звіту про катастрофу МН17 російські військові відмовляються їхати на Донбас

Після звіту про катастрофу МН17 російські військові відмовляються їхати на Донбас

Російські механіки-водії відмовилися супроводжувати на Донбас відремонтовані бойові машини зенітно-ракетного комплексу «Стрела-10М3»

Зростає кількість російських військовослужбовців, які відмовляються повертатись на тимчасово окуповані території сходу України після проведення відпусток (службових відряджень) у Росії та супроводжувати бойову техніку. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«28 вересня ц.р. під впливом оприлюднення світовими ЗМІ результатів розслідування міжнародної слідчої групи та доказів того, що пасажирський літак Малайзійських авіаліній рейсу МН17 було збито російськими військовослужбовцями з установки ЗРК «Бук», навмисно переміщеної з території Росії на тимчасово окуповані території сходу України, зенітною ракетою 9М38, яка виробляється тільки в Росії, що призвело до загибелі 298 людей, механіки-водії зенітно-ракетної батареї 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти Дмитро Заяц та В'ячеслав Гончаров під час перебування у службовому відрядженні у м. Ростов-на-Дону відмовились супроводжувати до місця постійної дислокації полку (Новоазовськ) відремонтовані бойові машини зенітно-ракетного комплексу «Стрела-10М3», – йдеться у повідомленні ГУР.

Нагадаємо, 28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: