Погано стало після результатів ПЛР-тесту. Як без симптомів хворіють на Covid-19

Погано стало після результатів ПЛР-тесту. Як без симптомів хворіють на Covid-19

Лікар-анестезіолог Павло Сільковський упевнений, що пережити Covid-19 безсимптомно, мабуть, найкраще, про що можна мріяти

Фото: radiotrek.rv.ua

Власне через те, що в суспільстві багато невиявлених хворих, безсимптомних в тому числі, впроваджений карантин

В Україні і світі багато людей переносять коронавірус без симптомів. Відомий у Рівному лікар-анестезіолог Павло Сільковський поділився історією знайомого, молодого чоловіка, який без симптомів перехворів на Covid-19. Про це повідомляється на рівненському сайті «РадіоТрек».

Лікар розказав, що йому зателефонував знайомий - молодий, здоровий чоловік, що веде активний спосіб життя, керує бізнесом, щедро допомагає лікарням у нинішній ситуації. Чоловік розказав, що зробив собі ПЛР-тест на коронавірус, який виявився позитивним.

Коли лікар запитав чи були якісь скарги, яке самопочуття та які симптоми, його знайомий лише зазначив, що як тільки повідомили про результати, то стало трохи зле. А до того – нічого абсолютно. Ні скарг, ні температури, ні безсилля.

Коли вони здзвонилися пізніше, виявилося, що все нормально, як і було

«Пережити цю біду безсимптомно, мабуть, найкраще, про що можна мріяти», - переконаний Сільковський.

«Натомість інший дуже добрий знайомий, близький мені чоловік, ще зовсім не літня людина, лежить в реанімації у важкому стані. Діагноз: коронавірус, ускладнений пневмонією. В цього знайомого букет серйозних супутніх захворювань», - додав він.

Лікар також порадив усім берегти своє здоров’я.

«Ніхто не знає краще за вас, до якої групи здоров‘я ви належите, якими хворобами часто чи постійно хворієте. І якщо ви не можете похвалитися добрим здоров‘ям, то не робіть із себе великих героїв і не йдіть туди, звідки можете повернутися хворими», - наголосив Сільковський.

У той же час лікар зауважив, якщо вік не старий і здоров'я добре, то знайдіть собі якесь інше заняття, відмінне від того, щоб думати про окремий вид малесенького скупчення генетичного матеріалу, вкритого білковою оболонкою. Щоб не страждати морально після результатів, яких можна було і не знати.

Цікаво, що про безсимптомних хворих напередодні розповідав очільник Рівненського обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

«Хворі у яких діагностували коронавірус, але хвороба протікає без симптомів, повинні перебувати на самоізоляції. Такий пацієнт отримує профілактичне лікування, тому що інтоксикації у людини немає. Скільки таких людей на Рівненщині – зараз складно сказати. Інше питання — серед населення є багато безсимптомних хворих, у яких хворобу ще не виявили. І саме ці люди несуть загрозу», - зазначив посадовець.

На переконання Вівсянника, аби убезпечити себе від зараження, людям краще носити маски чи респіратори, користуватись антисептиком, уникати масових скупчень.

«Власне через те, що в суспільстві багато невиявлених хворих, безсимптомних в тому числі, впроваджений карантин», - резюмував він.

Нагадаємо, нині на Рівненщині зареєстровано 795 випадків захворювання на коронавірус. З них 18 летальних і 100 людей одужало. Понад чотири з половиною сотні — а саме 457 — підозр на коронавірус нині перевіряють епідеміологи Рівненщини.

Нагадаємо, в Україні найбільша кількість хворих зафіксована на Буковині - це 2048 людей. Також у Чернівецькій області протягом останньої доби, 6 травня, зафіксували п'ять нових смертей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: