Поліція Болгарії не припинятиме тиснути на українців через публікації проти Патріарха РПЦ Кирила

Поліція Болгарії не припинятиме тиснути на українців через публікації проти Патріарха РПЦ Кирила
Поліція Болгарії
Фото: clubz.bg

Правоохоронці Болгарії тиснуть в тому числі на українських активістів

Міністерство внутрішніх справ Болгарії продовжуватиме запрошувати до відділків поліції громадян, публікації яких у соціальних мережах вважає «загрозою». Про це заявив глава МВС Болгарії Валентин Радев, повідомляє «Фактор».

За його словами, це викликано зокрема позицією голови Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна» Олени Коцевої, яка відмовила працівнику поліції підписати протокол про те, що активісти зобов'язуються не вчиняти незаконних у країні напередодні візиту Патріарха Російської православної церкви до цієї країни, який відбувся ще на початку березня. «Так було завжди, а не тільки через візит патріарха… У нас є свої процедури перевірки, яких ми маємо дотримуватися» , - пояснив Радев, якого цитує газета «Сега», необхідність профілактичних перевірок громадських активістів.

Як повідомляв «Главком», голову Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна», громадянку Болгарії українського походження Олену Коцеву викликають до поліції для надання пояснень щодо нібито обурливого коментаря на адресу предстоятеля Російської православної церкви Кирила (Гундяєва). Серед тих, з ким правоохоронці проводять «профілактичні» бесіди є і українка Юліанна Кулюкіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: