Поліція зацікавилася сейфом Шеремета у «Сбербанку Росії»

Поліція зацікавилася сейфом Шеремета у «Сбербанку Росії»

Печерський суд Києва також надав доступ слідчим поліції до відеозапису, який зробив «17 канал» одразу після вибуху машини журналіста

Печерський суд Києва надав доступ Національній поліції до документів, на підставі яких загиблий журналіст взяв у користування індивідуальний банківський сейф у «Сбербанку Росії». Іншою ухвалою суд дозволив вилучити запис, який зробив відеооператор інформаційного агентства «17 канал» одразу після моменту вибуху автомобіля, на якому пересувався Павло Шеремет.

Відповідні судові документи датовані 2 серпня та 27 липня 2016 року.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. Машина, якою він керував, належала керівнику інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі, її самої в авто не було. Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство.

Як свідчать зазначені судові матеріали, під час слідства поліція виявила документи про те, що 14 лютого 2014 року між Павлом Шереметом та АТ «Сбербанк Росії» було укладено договір про надання у користування індивідуального сейфу (без відповідальності банку за вміст сейфу).

На документах, згідно з якими він отримав цю послугу, може міститись важлива для розкриття злочину інформація, вважає поліція. Власне, слідчі не виключають, що за допомогою цих документів зможуть встановити мотиви скоєння вбивства Шеремета. «Вказані відомості мають велике значення для встановлення важливих обставин кримінального провадження, можуть бути використані як докази…» – сказано в зазначеній вище ухвалі.

Довіреність на право користування цим сейфом мала й Олена Притула, засновниця «Української правди». Як відомо, Шеремет та Притула жили у цивільному шлюбі.

Суд задовольнив клопотання поліції.

Іншою ухвалою Печерський суд Києва надав доступ слідчим поліції до відеозапису, який зробило інформаційне агентство «17 канал» одразу після вибуху машини.

Нагадаємо, саме «17 канал» зняв і оприлюднив жахливі кадри, в якому Павла Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео було видно, що журналіст на той момент ще був живим.

Випадковість, завдяки якій представники «17 каналу» опинилися на місці вибуху близько 8-ї ранку, у соціальних мережах викликала певні сумніви. «17 канал» пояснював це тим, що журналісти в той час чекали на зустріч з мером столиці Віталієм Кличком, однак останній згодом скасував цю домовленість.

Як повідомляв перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян, нині триває перевірка чотирьох версій убивства Шеремета: неприязні відносини, професійна журналістська діяльність, дестабілізація в країні через смерть відомого журналіста, помилка кілера (об`єктом замаху була інша людина). У справі вже опитано понад 500 осіб.

22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладення вибухівки під авто журналіста. З приводу того, що сталося, генпрокурор України Юрій Луценко висловив думку, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану. Ключова версія слідства щодо вбивства Шеремета – помста за професійну діяльність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: