Порошенко доручив підготувати нову резолюцію щодо Криму для розгляду в ООН

Порошенко доручив підготувати нову резолюцію щодо Криму для розгляду в ООН
Президент Петро Порошенко

Генасамблея двічі підтримала позицію України, зокрема щодо порушення прав кримських татар

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українські дипломати підготують нову резолюцію щодо Криму для розгляду Генеральної асамблеї ООН.

Про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Порошенко заявив, що нова резолюція потрібна для того, щоб зупинити будь-які спекуляції щодо статусу Криму.

«Я дав доручення, щоб наші дипломати на наступній сесії Генасамблеї ООН готували нову резолюцію щодо Криму, щоб зупинити будь-які інсинуації, будь-які спекуляції щодо статусу Криму. Генасамблея уже два рази підтримала позицію України, зокрема щодо порушення прав кримських татар», – сказав він.

За даними ЗМІ, на нещодавньому саміті «Групи семи» президент США Дональд Трамп заявляв, що Крим має бути частиною Росії, бо там більшість людей говорить російською мовою.

Після цього в Білому домі заявили, що США не визнають і не будуть визнавати спроби Росії анексувати український Крим.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Американський лідер говорив про ситуацію в Сирії, Ірані, КНДР тощо, але не згадав ані конфлікт на Донбасі, ані анексію Криму.

Разом із тим Путін у своєму виступі не раз згадав про Україну. Зокрема, він розповів, що президенти говорили про ситуацію на Донбасі, і російський лідер закликав американського колегу «налаштовувати» офіційний Київ на виконання Мінських угод. Також Путін заявив, що готовий продовжити транзит газу через Україну в разі вирішення суперечки в Стокгольмському арбітражному суді.

Окрім того, він повідомив, що під зустрічі з ним президент США Дональд Трамп не визнав незаконну анексію Криму.

Як відомо, в Гельсінкі відбулася спільна прес-конференція президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: