Порошенко: Імена катів з карти України геть

Президент підкреслив важливість завершення процесу декомунізації

Інтереси національної безпеки України вимагають завершення процесу декомунізації. Про це сьогодні сказав президент України Петро Порошенко під час заходів до Дня вшанування жертв політичних репресій у меморіальному комплексі «Биківнянські могили».
«Інтереси національної безпеки вимагають завершення декомунізації. З цього випливає і те, що громади, які не перейменувалися, мають таки називатися по-новому. Крапка», - наголосив глава держави.
Порошенко зазначив, що не вина центральної влади, що низка громад часто внаслідок маніпуляцій політиканів несерйозно поставилися до проблем і не ухвалили рішення щодо перейменування у ті терміни, що передбачав закон.
«Та хіба не в наших силах дати громадам додатковий термін і ще одну можливість прийняти рішення самим обрати собі іншу назву. Імена катів з карти України геть!. І це не обговорюється. А ось яку назву обрати, громадян має вирішити сама. І це є майбутнє української громади», - наголосив президент.
Нагадаємо, День пам’яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.
Указом Президента України Леоніда Кучми № 1181/2000 від 31 жовтня 2000 року День пам’яті жертв голодоморів, який відзначався кожної четвертої суботи листопада, перейменовувався на День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Указом Президента України Віктора Ющенка № 431/2007 від 21 травня 2007 року дні пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій розведено у часі. День пам’яті жертв голодоморів залишився щочетвертої суботи листопада, натомість, третя неділя травня встановлена Днем пам’яті жертв політичних репресій.
Традиційно, у День пам’яті жертв політичних репресій вищі особи держави покладають квіти до національного меморіального заповідника «Биківнянські могили». Покладання квітів до пам’ятних знаків відбувається також по всій країні, відбуваються жалобні віче і церемонії.
Джерело: УНН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: