Порошенко отримав від Філарета орден Андрія Первозванного

Порошенко отримав від Філарета орден Андрія Первозванного
10 січня відбулась святкова літургія у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне за участі Святійшого Філарета та президента Петра Порошенка 

Філарет подякував президенту за участь у процесі отримання Томосу для української церкви

Патріарх Філарет вручив президенту Петру Порошенку орден Андрія Первозванного за участь у процесі отримання Томосу про автокефалію української церкви.

Орден Порошенко отримав під час подячного молебню з нагоди отримання Томосу в Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне.

«Сьогодні, користуючись урочистою нагодою, я хочу вручити президентові орден святого апостола Андрія Первозванного, яким ми нагородили його 15 грудня, коли був Об’єднавчий собор у святій Софії», – зазначив Філарет.

8 січня Порошенко присвоїв Філарету звання Героя України.

У Рівне в четвер, 10 січня, приїхали президент Петро Порошенко та патріарх Філарет, також у місто привезли Томос.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подиситися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: