Порошенко та Тіллерсон скоординували позиції щодо миротворців на Донбасі

Порошенко та Тіллерсон скоординували позиції щодо миротворців на Донбасі
Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон, архівне фото

Держсекретар Рекс Тіллерсон підкреслив, що США будуть і надалі підтримувати Україну

Президент України Петро Порошенко і держсекретар США Рекс Тіллерсон скоординували свої позиції щодо миротворчої місії ООН в Донбасі та обговорили загострення ситуації в зоні АТО.

Про це ввечері 22 грудня повідомили в прес-службі українського президента за підсумками телефонної розмови політиків.

«Співрозмовники обговорили загострення ситуації на Донбасі через збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків і безвідповідального виведення російських офіцерів зі складу спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі. Петро Порошенко і Рекс Тіллерсон також скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Петро Порошенко подякував за продовження санкцій проти Росії, послідовну підтримку Вашингтоном зміцнення обороноздатності України та резолюції ООН по Криму. Рекс Тіллерсон підкреслив, що США будуть і надалі підтримувати Україну.

«Співрозмовники також обговорили прогрес українських реформ. Глава Української держави поінформував про розблокування процесу створення Антикорупційного суду», – додали в прес-службі президента України.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко у п’ятницю, 22 грудня, проведе телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін обговорив з канцлером ФРН Ангелою Меркель виведення російських офіцерів зі складу Спільного центру з контролю і координації на сході України (СЦКК).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: