Порошенко закликав Захід більш рішуче реагувати на політв’язнів Кремля

Порошенко закликав Захід більш рішуче реагувати на політв’язнів Кремля
Петро Порошенко

Президент закликав світ реагувати на політв’язнів Кремля, як на отруєння Скрипаля

Президент України Петро Порошенко закликав світову спільноту реагувати на українських політв’язнів Кремля так само, як світ відреагував на отруєння екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля у Британії.

Про це президент написав у Facebook.

«На мій погляд, настав час не стільки для заяв та висловлення стурбованості з боку наших міжнародних партнерів, скільки для рішучих дій у відповідь, на зразок масштабної та потужної реакції на отруєння в Солсбері», — заявив Порошенко.

66-річний громадянин Росії Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням 4 березня. З ним була його донька Юлія. 

У травні Скрипаля виписали з лікарні, ще раніше покращився стан його доньки Юлії, вона була виписана у квітні.

У Великобританії встановили, що Скрипаля та його доньку отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

Британське слідство вважає, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля навряд чи було б здійснене без схвалення Кремля. Британія скликала Радбез ООН після звіту міжнародних експертів, які підтвердили використання нервово-паралітичної речовини проти Скрипаля.

Після отруєння екс-розвідника низка країн вислала російських дипломатів.

Про рішення вислати дипломатів РФ оголосили також Німеччина, Франція, Данія, Нідерланди, Естонія, Литва, Норвегія, Угорщина, Норвегія, Канада та Македонія. 

Ісландія оголосила дипломатичний бойкот Росії. Це означає призупинення зустрічей з російськими представниками, а також відмову керівництва країни від поїздки на Чемпіонат світу-2018.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: