Литва розширить «список Магнітського» причетними до справи Сенцова

Литва розширить «список Магнітського» причетними до справи Сенцова

Резолюцію до порядку денного внесла група депутатів від правої консервативної партії «Союз Вітчизни — Християнські демократи»

Сейм Литви підтримав на позачерговому засіданні резолюцію представників опозиції про розширення національного «списку Магнітського» причетними до справи Олега Сенцова.

Про це повідомляє «ТАСС».

Резолюцію до порядку денного внесла група депутатів від правої консервативної партії «Союз Вітчизни — Християнські демократи».

Підтримали документ 82 депутати, один утримався та один проголосував проти.

«Закликаємо міністра закордонних справ Литви, міністра внутрішніх справ провести консультації з українською стороною для встановлення осіб, які віддали наказ, виконували його чи інакше брали участь в ув'язненні Олега Сенцова, обговорити можливість включення їх до списку санкцій «список Магнітського», — йдеться резолюції.

Раніше 63% росіян заявили, що вперше чують про голодування українського режисера, політв’язня Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ до 20 років ув’язнення.

Нагадаємо, в четвер, 28 червня, омбудсмен РФ Тетяна Москалькова зустрілася з Сенцовим. За її словами, Сенцов «почуває себе краще, ходить»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 28 червня прибула до колонії «Білий ведмідь», де утримують Сенцова, але її не пустили на зустріч з українським політв'язнем.

Посольство України у РФ направило ноту Міністерству закордонних справ РФ, в якій висловило рішучий протест щодо недопуску українського омбудсмена до Олега Сенцова.

При цьому Москалькова заявила, що Денісова 28 червня «в черговий раз без повідомлення спробувала пройти на територію режимного об'єкта» - колонії, де утримують Олега Сенцова.

Як відомо, 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: