Посли країн G7 та ЄС: Санкції проти РФ діятимуть, допоки Кремль не змінить свою агресивну політику

Посли країн G7 та ЄС: Санкції проти РФ діятимуть, допоки Кремль не змінить свою агресивну політику

У контексті президентських виборів в Росії посли засудили вибори на території окупованого Криму

Санкції проти Росії залишатимуться чинними, допоки не відбудуться зміни в агресивній політиці Кремля. Про це наголошувалося під час зустрічі президента України Петра Порошенка з послами країн Великої сімки та Європейського союзу, акредитованими в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

 Зазначається, що Порошенко та посли Великої сімки і ЄС обговорили актуальні питання порядку денного взаємодії у рамках спільної протидії російській агресії, а також прогрес на шляху реформ та зміцнення стійкості України.

«Глава висловив вдячність країнам Великої сімки та ЄС за тверду і рішучу позицію підтримки у контексті забезпечення відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

 Було відзначено, що цей виклик стосується не лише України, а всіх цивілізованих країн та вільного світу, заснованого на повазі до міжнародного права та засадничих принципів демократії і свободи. У контексті президентських виборів в Росії було висловлено рішуче засудження планів проведення відповідного виборчого процесу на території тимчасово окупованого Криму.

 Порошенко заявив, що всі, хто беруть участь у цьому процесі та організовують російські вибори в Криму, мають бути розглянуті на предмет включення до відповідних списків санкцій. Важливу увагу під час зустрічі було приділено координації міжнародних зусиль у сфері розгортання міжнародної миротворчої місії на Донбасі. Президент України особливо підкреслив, що така місія має обов’язково бути розміщеною на всій тимчасово окупованій території Донбасу, включно з встановленням контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

«Сторони також обговорили прогрес України на шляху всеохоплюючих реформ та сприяння відповідним зусиллям української влади з боку Великої сімки та Європейського союзу з урахуванням пріоритетів канадського головування у Великій сімці на підтримку України», - додали в прес-службі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: