«Правий сектор»: націоналісти заблокували центр Києва, щоб завадити Маршу рівності

«Правий сектор»: націоналісти заблокували центр Києва, щоб завадити Маршу рівності
Активісти «Правого сектору», архівне фото

За словами речника «Правого сектору», вночі націоналісти заблокували парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя

Активісти націоналістичних організацій заблокували центральні вулиці Києва, аби не допустити проведення Маршу рівності в столиці.

Про це в ніч проти неділі повідомив керівник прес-служби «Правого сектору» Артем Скоропадський у Facebook.

«Націоналісти з багатьох організацій, заблокували парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя, аби не допустити проведення гей-параду у Києві», - написав він.

Також Скоропадський закликав противників ЛГБТ-руху «прямо зараз приїхати до червоного корпусу університету, або завтра о 7 ранку на Майдан».

Член правління та радник з безпеки КиївПрайду Зорян Кісь на своїй сторінці у Facebook, коментуючи допис Скоропадського, заявив, що скасовувати Марш не будуть. 

«Не маємо наміру скасовувати Марш KyivPride. Закликаю вийти на Марш рівності усіх, хто виступає проти ультраправого шантажу. Будинок учителя, 9:00. Слава країні для всіх!», - пише Кісь.

Напередодні речник «Правого сектору» в коментарі «Цензор.нет» заявляв, що націоналісти обіцяють не нападати на участників КиївПрайду.

«Спочатку запрошуємо всіх зібратися в суботу 17:00, в тому ж самому місці на Майдані. Тому що 18-го - День Батька, і ми, відповідно, влаштуємо на Майдані концерт, виступи і так далі. Акція ЛГБТ починається в неділю. І в неділю ми покликали всіх зібратися о 7 годині ранку. Так що у нас буде дві акції: спершу - вечірня, світська, на якій ми заявимо наше ставлення до подій», - розповідав він про плани ПС.

До слова, в суботу ввечері невідомі зламали сайт ЛГБТ-руху та розмістили погрози учасникам Маршу рівності.

Нагадаємо, у неділю в Києві відбудеться Марш рівності. Старт призначено на 10:00. Учасники зберуться перед входом в Будинок вчителя на вул. Володимирській. Збір розпочнеться о 9:00, після 10:00 на територію більше не будуть пускати людей. Попередньо, учасники пройдуть по вул. Володимирській та Льва Толстого до станції метро «Льва Толстого». Очікується, що участь у марші візьмуть до 5 тис. осіб.

Читайте також матеріал «Главкома» «Не такі» люди. Лесбійка, гей, бісексуалка та трансгендер про своє життя в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: