Православна церква Кіпру планує визнати митрополита Епіфанія

Православна церква Кіпру планує визнати митрополита Епіфанія
Архієпископ Кіпрський Хризостом зазначив, що Епіфаній вже бував на Кіпрі, добре знає місцеву ситуацію та володіє грецькою мовою

Очільник Кіпрської церкви заявив, що вважає Вселенську патріархію «Матір’ю-церквою»

Кіпрська церква планує визнати митрополита Епіфанія – «Настане час, коли митрополит Епіфаній відвідає Кіпр і буде співслужити», – про це заявив архієпископ Кіпрський Хризостом, повідомляє грецьке видання «Світло Фанару», про що пише Сerkvarium

Очільник Кіпрської церкви каже, що чув заяву митрополита Епіфанія про бажання встановити сопричастя і відповів, що це природньо. Він також зауважив, що Епіфаній вже бував на Кіпрі, добре знає місцеву ситуацію та володіє грецькою мовою.

Таку відповідь архієпископ Хризостом дав митрополитові Елпідофору Константинопольського патріархату, який перебуває з візитом у Православній церкві Кіпру. Елпідофор подарував Хризостому свою нещодавно опубліковану книгу про візит Вселенського патріарха Варфоломія до України в 2008 році.

Також очільник Кіпрської церкви заявив, що вважає Вселенську патріархію «Матір’ю-церквою», і підкреслив, що «підтримує прекрасні відносини з Фанаром, які він збереже попри будь-які труднощі». Митрополит Елпідофор також нагадав про близькі стосунки та історичні, церковні і духовні зв’язки, які мають Церква Кіпру та Константинопольський патріархат.

До слова, видання додає, що 26 січня в Університеті Лімасоли митрополит Елпідофор прочитає відкриту лекцію на тему «Церква і дипломатія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: