Православним пом'якшили вимоги посту

Православним пом'якшили вимоги посту
telegraf.com.ua

Віруючим дозволили не постити впродовж трьох днів перед причастям.

Православн християни отримали дозвіл церкві на деяке пом’якшенення посту, йдеться в посланні за підсумками Всеправославного Собору.

«Діти мої! Ми залишаємо вам все чотири пости, як і було, так треба. Але якщо йдеться про неміч, неможливість з соціально-економічних причин мати пісні продукти, - закликаємо місцевих єпископів вирішувати це самостійно, і ставитися поблажливо і з любов'ю…», - йдеться в посланні.

Крім того, православним дозволили не постити впродовж трьох днів перед причастям.

Нагадаємо, Всеправославний Собор відбувся з 16 по 26 червня на Криті.

Православний світ ділиться на 14 церков, які одна від одної незалежні. Серед них немає єдиного лідера, як у Ватикані. Від часів Візантії Константинопольський патріархат є «першим за честю» і саме він очолює список Помісних церков. Далі йдуть: Александрійська, Антіохійська, Єрусалимська, Російська, Сербська, Румунська, Болгарська, Грузинська, Кіпрська, Елландська, Польська, Албанська, Чеських земель і Словаччини. Таким мав бути повний склад учасників собору.

Відмовились від участі: Антіохійська православна церква, Грузинська православна церква, Болгарська православна церква і Російська православна церква.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: