Представник ЄС в Україні стурбований, що законопроекти змінюються в останній момент перед голосуванням

Представник ЄС в Україні стурбований, що законопроекти змінюються в останній момент перед голосуванням
slovoidilo.ua

Томбінський переконаний - для важливих змін потрібно надавати час на вивчення

Представник Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський стурбований, що проекти законів зазнають значних змін майже безпосередньо перед голосуванням. Про це він сказав в  інтерв’ю «Главкому».

«Напередодні голосування за зміни до Конституції України (яке відбулось 2 червня, - «Главком») в частині судоустрою я вивчив різні експертні думки стосовно того, що відбулося за останні години до подання тих пропозицій до парламенту. І це мене дуже стурбувало - коли можна такі фундаментальні зміни до законів вносити за кілька годин до розгляду», - підкреслив він.

Томбінський переконаний - для таких важливих змін потрібно надавати час на вивчення. Він нагадав, що «в минулому до тих чи інших законопроектів вносилися суттєві зміни взагалі без дебатів». Томбінський вважає неприпустимим, щоб у Верховній Раді знову почав панувати такий підхід

Як раніше повідомлялось, Представник ЄС в Україні натякнув, що «закон під Луценка» ще повернеться бумерангом нинішнім керманичам. «Єврокомісар (з питань розширення й політики добросусідства) Йоханнес Хан, який відвідав Київ наприкінці квітня, про це говорив публічно (серед вимог, які Єврокомісар висунув новому керівництву, було також обрання Генпрокурором людини, що має досвід юридичної практики, - «Главком»). Але відповідальність лежить на українських політиках, які ці зміни впроваджують», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: