Представники промисловості зажадали від Гройсмана звільнення Нефьодова (документ)

Представники промисловості зажадали від Гройсмана звільнення Нефьодова (документ)
Круглий стіл у Верховній Раді
Прес-служба голови Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва

Резолюція Гройсману також містить пропозицію про створення Міністерства промисловості України

Учасники парламентського круглого столу «Стратегія розвитку промисловості України» прийняли резолюцію, в якій діяльність Міністерства економічного розвитку і торгівлі визнали незадовільною, а першого заступника глави відомства Максима Нефьодова порадили відправити у відставку. У документі міститься і ряд інших пропозицій для прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Присутні на заході відзначили, що через відсутність належної промислової і ефективної економічної політики діяльність МЕРТ послаблює конкурентні позиції української економіки на міжнародній економічній арені, повідомляє прес-служба глави Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва.

«Я мав дуже великі очікування від того, що мені Максим Євгенович передав стратегію розвитку промислового комплексу. Тут 21 сторінка - а що з цього взяти, не знаю. Промисловці заявляють про колосальний спад виробництва, 950 тис. емігрантів в Польщу, сировинний експорт - 2 / 3, всього 34% виробничого експорту - це все позитив Міністерства економіки? Мінусів більше. В стратегії немає мети - ми не бачимо, до чого так дійдемо», - сказав перший заступник, виконуючий обов'язки голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко.

«Єдиний ваш плюс - це Prozorro. Все інше - мінус. 48 епітетів щодо того, якою має бути промислова політика, але жодного слова, як це зробити. Ми повинні відстоювати своє! Питання «купуй українське», так само як «купуй американське» - чому це не робиться в Україні? чому закриваються машинобудівні заводи, чому ми не робимо, як США, де 50% льотного парку вітчизняного виробництва? Чому ви ці питання не ставите? Це конкретні речі!» - обурився лава Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

unnamed-6_01

unnamed-7

Резолюція Гройсману також містить пропозицію про створення Міністерства промисловості України та про включення в пріоритетні економічні законопроекти, які підтримуються урядом (топ-35), крім пакета законопроектів про індустріальні парки і законопроект «На захист українських експортерів» і наступні стратегічно важливі промислові законодавчі ініціативи: про безкоштовне приєднання до інженерних мереж, «Купуй українське, плати українцям», про лібералізацію валютних розрахунків, про вдосконалення конституційної функції Національного банку України для забезпечення економічного зростання країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: