Пресмарафон Зеленського поставив новий рекорд

Пресмарафон Зеленського поставив новий рекорд
Президент України Володимир Зеленський на пресмарафоні
Фото: president.gov.ua

Зеленський побив встановлений Лукашенком світовий рекорд за тривалістю пресконференції, - експерт Реєстру рекордів

Спілкування президента Володимира Зеленського з журналістами перервав експерт Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін і заявив про те, що сьогоднішній пресмарафон президента поставив новий рекорд.

«Національний реєстр рекордів України констатував, що президент Володимир Зеленський побив рекорд за тривалістю пресконференції, раніше встановлений президентом Білорусі Олександром Лукашенком», - повідомив експерт.

«Останнє, що було зареєстровано у Гіннеса - це 29 вересня 1960, промова Кастро перед ООН. Це всього лише 4 годин 29 хвилин. З пресконференцій - 7 годин 21 хвилина в Лукашенка кілька років тому», - сказав він.

Експерт запевнив, що Національний реєстр вирішив зафіксувати рекорд не на прохання Офісу Президента, а за запитами журналістів, але не зміг уточнити, з яких саме видань.

«Журналісти порушили питання, що може бути світове досягнення. Я не пам'ятаю навіть каналів, бо якби я знав, я б заздалегідь поголився. А я дізнався про це 1,5 години тому. Ми дуже швидко провели експертизу. Ми припускали, що сьогодні буде найдовша пресконференція в Україні, але за фактом вона вже зараз найтриваліша пресконференція у світі», - сказав він.

Наразі спілкування Зеленського із засобами масової інформації триває більше восьми годин, а остаточний результат буде зафіксовано після закінчення пресмарафону.

Зорін також акцентував, що рекорд - це просто зафіксований факт, який не дає матеріальної вигоди.

Нагадаємо, у четвер, 10 жовтня, о 10:00 розпочався пресмарафон з президентом України Володимиром Зеленським. Глава держави відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня.

На пресмарафон акредитовано понад 300 журналістів.

До слова,  Зеленський, відповідаючи на питання кореспондента Главкома на пресмарафоні, пояснив, чому проігнорував зустріч з прем'єром Нідерландів Марком Рютте у Нью-Йорку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: