Пресслужба Шахова: кров'ю нардепа тепер можна лікувати хворих на Covid-19

Пресслужба Шахова: кров'ю нардепа тепер можна лікувати хворих на Covid-19
18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом, пізніше інфекцію виявили у його дружини
Фото: пресслужба Сергія Шахова

Парламентарій пройшов тест на антитіла до коронавірусу. Його кров підходить для лікування хворих у важкій формі, повідомили у пресслужбі

Нардеп Сергій Шахов, який став першим у Верховній Раді, хто переміг коронавірус, пройшов тестування на наявність антитіл за допомогою української тест-системи, повідомляє пресслужба парламентаря.

Йдеться, що дослідження показало наявність високої кількості антитіл у крові Шахова, а отже, він не тільки виробив стійкий імунітет до вірусу, а й може стати донором для хворих у важкій формі, повідомляє пресслужба нардепа.

«Для мене величезна честь бути одним з перших тестованих за допомогою нашої української тест-системи. Я завжди говорив, що саме українські вчені зможуть створити ліки від цієї хвороби. Упевнений, так і буде. Зі свого боку, я готовий допомагати всім чим зможу, як мінімум підтримкою в парламенті і власною кров'ю», - сказав Шахов.

За даними пресслужби нардепа, кров парламентарія підходить для лікування тяжкохворих через переливання плазми, цей напрямок боротьби з коронавірусів вважається найперспективнішим в світі, а також для виділення антитіл з тим, щоб створити ліки.

«Найближчими днями я планую зробити тести на антитіла моїм дітям, які хворіли зі схожими симптомами ще в лютому. А також буду готовий здавати кров як донор, як тільки лабораторія буде готова її прийняти», - сказав Сергій Шахов.

На думку депутата, розробка українськими вченими тест-системи на антитіла може стати порятунком для України. Позитивний результат тесту фактично можна вважати квитком з карантину.

«Цей тест повинен стати доступним для кожного українця. Отримавши позитивний результат про наявність антитіл, людина може вийти з карантину і повернутися до нормального життя, а це врятує нашу економіку», - упевнений Шахов.

Фото: пресслужба Сергія ШаховаФото: пресслужба Сергія Шахова

Як повідомлялося, оціночні випробування імуноферментних тест-систем на наявність антитіл до Covid-19 українського виробника визначили їх якісні показники на високому рівні. Завтра перша партія, в обсязі 2500 тестів, вже буде поставлена в лабораторії України.

Оціночні випробування тест-систем проводилися НМУ ім. Богомольця під керівництвом доктора медичних наук, професора Ольги Голубовської. Якісні показники імуноферментних тест-систем для визначення IgG - антитіл до Covid-19 склали: чутливість - 94,2%, специфічність - 98,4%. Таким чином, тести українського виробництва демонструють високу чутливість і точність. У той час, як вартість українського тесту в три з половиною рази дешевше, ніж іноземні аналоги.

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом. Пізніше інфекцію виявили у його дружини. 21 березня Сергію Шахову зробили рентген, який показав пневмонію. 

30 березня Шахов виписався додому

13 квітня стало відомо, що у народного депутата Сергія Вельможного, який переніс коронавірус і вилікувався від нього, тепер виявили двобічну пневмонію.

Станом на 9 ранку 15 квітня в Україні лабораторно підтвердили коронавірус у 392 людей, що є антирекордом за весь час пандемії в Україні. Отже, коронавірус в Україні вже виявлено у 3764 людей. На сьогоднішній день від коронавірусу вже померли 108 українців, 143 пацієнти одужали. 


Загалом кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила 2 млн, від інфекції померли понад 126 тисяч осіб. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: