Президентство Трампа може не сподобатися Путіну – Ходорковський

Президентство Трампа може не сподобатися Путіну – Ходорковський
Дональд Трамп і Володимир Путін

Складно передбачити, що трапиться, коли Путін відмовиться підкорювати Росію бажанням Трампа, зазначив Ходорковський

У разі перемоги Хілларі Клінтон Володимиру Путіну і Росії слід готуватися до подальшого погіршення відносин зі США. Про це заявив російський опозиціонер Михайло Ходорковський в інтерв'ю Politico.

При цьому він не впевнений, що й президентство Дональда Трампа сподобається Путіну. «Якщо до влади прийде Трамп, я не впевнений, що ситуація для Путіна покращиться», – сказав Ходорковський.
Американські демократи запевняють, що Трамп перетвориться на маріонетку Кремля.
«Ми всі знаємо людей, схожих на Трампа, – сказав Ходорковський. – І малоймовірно, що Путін підіграватиме на догоду амбіціям Трампа так, як Кадиров підіграє на догоду амбіціям Путіна».
Ходорковський вважає, що Путін із самого початку планував свої дії, виходячи з перемоги Клінтон на виборах, і тому в останні місяці превентивно постарався зіпсувати американсько-російські відносини.

«Йому краще самому спуститися до самого дна, щоб вона могла зробити лише один крок – угору», – сказав Ходорковський.
Але він застеріг: «Якщо тепер пані Клінтон переможе, виявиться: те, що Путіну здається дном, – ще не справжнє дно. Вона чудово знає, як ударами загнати Путіна ще нижче. У неї великий досвід, і вона не пробачить (тут я кажу швидше про американський істеблішмент), вона не пробачить втручання у внутрішній виборчий процес у США».

Ходорковський вважає: важко передбачити, що станеться, коли Путін відмовиться підкорювати Росію бажанням Трампа. «Путін не зможе цього зробити, – сказав він. – І це означає, що конфлікт із Трампом неминучий».

Ходорковський додав, що може передбачити дії Клінтон, але не Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: