Проект «Стіна» в Харківській області майже закінчений - глава Держприкордонслужби

Проект «Стіна» в Харківській області майже закінчений - глава Держприкордонслужби
Облаштування державного кордону з РФ на території Харківської області 

«Європейський вал» або «Стіна» - проект облаштування українського державного кордону з Росією

Очільник Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що на сьогоднішній день будівництво проекту «Стіна» на Харківщинівже перебуває на стадії завершення 

«На сьогодні ступінь реалізації цього проекту відповідає отриманому фінансуванню. Ми побудували інженерні споруди і бойові модулі. У Харківській області система майже закінчена», - підкреслив Цигикал в інтерв'ю 112.ua 

Він зауважив, що залишається велика частина робіт в Луганській, Сумській, Чернігівській областях.

«На жаль, політизація цього проекту суттєво впливає на темпи реалізації. Але ми розуміємо, що це питання національної безпеки, тому закінчити його треба за будь-яких умов», - сказав глава ДПСУ.

Він підкреслив, що основне завдання - це інтелектуальна охорона кордону: «Це відстеження обстановки, створення системи отримання інформації, рух людей, транспортних засобів, недопущення переміщення розвідувально-диверсійних груп, товарів, вантажів, нелегальних мігрантів. Тобто грамотне об'єднання технічних можливостей і людського потенціалу», - підкреслив Цигикал.

Нагадаємо, «Європейський вал» або «Стіна» - проект облаштування українського державного кордону з Росією. Він ініційований Кабінетом міністрів України під керівництвом Арсенія Яценюка в 2014 році. Проект розрахований до 2020 року і передбачає облаштування інженерними спорудами і системами спостереження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: