Прокуратура Грузії звинувалила Саакашвілі у причетності до вбивства мільярдера

Прокуратура Грузії звинувалила Саакашвілі у причетності до вбивства мільярдера
Михайло Саакашвілі

Саакашвілі спростував усі звинувачення щодо нього і пов’язав їх з передвиборчими перегонами

Прокуратура Грузії розкрила факт вбивства Бадрі Патаркацишвілі і оприлюднила докази причетності Саакашвілі до вбивства мільярдера Патаркацишвілі.

Відповідну заяву поширила прес-служба грузинської прокуратури.

«Під час розмови Г.Д. підтверджує, що питання підготовки вбивства санкціоновано Михайлом Саакашвілі, оскільки Бадрі Патаркацишвілі був політичним опонентом і ворогом уряду. Згідно із записом, також встановлено, що ліквідація має бути здійсненою», - зазначається у повідомленні.

Йдеться, зокрема, про наявність в розпорядженні правоохоронців двох аудіозаписів, де підозрювані нібито обговорюють отруєння речовиною, яке викликало ефект природної смерті.  А «питання щодо методів ліквідації узгоджуються з екс-міністром МВС і екс-міністром оборони Грузії».

Крім того, із записів випливає, що один з підозрюваних намагався зробити співучасником вбивства бізнесмена одного з його охоронців.

Своєю чергою підозрюваний у причетності до вбивства Патаркацишвілі Михайло Саакашвілі у власному дописі в Facebook спростував усі звинувачення щодо нього і пов’язав їх з передвиборчими перегонами.

«Нові абсурдні звинувачення проти мене пов'язані лише з тим, що в Грузії ми дуже близькі до перемоги на президентських виборах, які заплановані на 28 жовтня. Наш кандидат, Григол Вашадзе, лідирує в опитуваннях з величезним відривом, і кремлівські шавки з «Грузинської мрії» від цього у розпачі. Після того, як ми виметемо цю путінську шваль з Грузії, те ж саме ми разом з вами зробимо і в Україні», - написав Саакашвілі.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі мріє «про великі перемоги у великій політиці».

Нагадаємо, що 12 лютого цього року Саакашвілі депортували з України. Політику оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури України, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Восени Саакашвілі заявив, що хоче повернутися до Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: