Прокурори повідомили про підозру вже 56 податківцям Клименка

Прокурори повідомили про підозру вже 56 податківцям Клименка
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос

Правоохоронці очікують допомоги країн G7 у затриманні екс-податківців, які перебувають у Хорватії, Іспанії та других державах

У справі злочинної організації екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка було повідомлено про підозри 56 податківцям.

Про це під час брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що вони разом із міністром внутрішніх справ Асреном Аваковим очікують допомоги країн G7 у затриманні  екс-податківців, які перебувають у Хорватії, Іспанії та других державах. 

«Хочу наголосити, що наразі у цій справі оголошено підозри 56 екс-податківцям, частина з яких оголошена у міжнародний розшук», - зауважив Матіос.  

Водночас Аваков зауважив, що за результатами першого етапу операції щодо податківців, було затримано або оголошено в розшук 45 фігурантів цієї справи. 

Раніше Матіос заявив, що колишній міністр доходів та зборів Олександр Клименко і його родичі, які були власниками групи компаній «Юнісон» на вкрадені в українського народу кошти скуповували елітну нерухомість і земельні ділянки в Києві, Одесі та Донецьку.

Як відомо, сьогодні, 14 липня, представники правоохоронних органів проводять 183 обшуки у приміщеннях, що належать Клименку та членам його родини, у тому числі в офісному центрі «Гулівер» у місті Києві, декілька поверхів якого є власністю екс-міністра та членів його родини. За словами Матіоса, військова прокуратура спільно з департаментом захисту Національної поліції та спецпідрозділом КОРД проводить «другу хвилю» реалізації розслідування у справі злочинної організації Януковича - Клименка».

Головний військовий прокурор запевнив, що робота журналістів «Радио Вести», які входять до медіа-холдингу Клименка та групи компаній «Юнісон», не припинилася. Водночас головний редактор газети і сайту «Вести» у коментарі журналістам сказала, що правоохоронці забрали телефони у журналістів видання.

Матіос припускає, що обшуки у справі Клименка триватимуть до пізнього вечора.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що силовики заблокували майно екс-міністра на суму $12 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: