Пропускали за гроші в РФ: на Сумщині затримали прикордонників, які заробляли на карантині

Пропускали за гроші в РФ: на Сумщині затримали прикордонників, які заробляли на карантині
На Сумщині СБУ блокувала схему вимагання грошей за перетин держкордону в умовах карантину
Фото: СБУ

За зміну зловмисники одержували до 50 тисяч гривень неправомірної вигоди

Масштабну схему систематичного одержання хабарів посадовцями міжнародного пункту пропуску «Бачівськ», блокувала Служба безпеки України спільно з ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За попередньою версією слідства, працівники однієї із змін посту, серед яких митники та посадовці Держприкордонслужби, обкладали «даниною» українських громадян, які у власних справах виїжджають за кордон, а також у зворотному напрямку.

За 2 тисячі гривень з кожного приватного мікроавтобусу посадовці обіцяли пасажирам безперешкодний перетин держкордону в умовах карантину.

За оперативною інформацією, за зміну зловмисники одержували до 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Під час проведення правоохоронцями спецоперації та обшуків на території посту фігуранти намагалися позбутися речових доказів протиправної діяльності, зокрема незаконно одержаних грошей.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцям зміни пункту пропуску про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до правопорушень.

Нагадаємо, з 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. 

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня.

Кабінет міністрів після 11 травня застосовуватиме механізм адаптивного карантину в регіонах, де, можливо, будуть зафіксовані спалахи коронавірусної хвороби.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

До слова, уряд обіцяє під час карантину грошову допомогу українцям, які мають дітей.

Як повідомлялося, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: