Пучдемон відмовився від претензій на посаду голови Каталонії

Пучдемон відмовився від претензій на посаду голови Каталонії

Пучдемон натомість закликав підтримати Йорді Санчеса

Колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився знову очолити регіон.

Про це він заявив у відеозверненні з Брюсселя.

Пучдемон натомість закликав підтримати Йорді Санчеса – прихильника незалежності Каталонії, який перебуває наразі під вартою за звинуваченням у підбурюванні до заколоту.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Каталонії завершилися перемогою прихильників незалежності регіону. Більшість здобули три партії, які виступають за самостійність Каталонії. Загалом вони отримали 70 зі 135 депутатських мандатів.

Крім того, 25 лютого, король Іспанії Філіп VI вперше відвідає Каталоніюпісля референдуму про незалежність автономії, що відбувся в жовтні 2017 року.

Як відомо, політична криза в Каталонії почалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся референдум про незалежність. Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Понад 90 відсотків осіб, які взяли в ньому участь, підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43 відсотків. Мадрид розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як парламент регіону ухвалив декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд запровадив пряме управління регіоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: