Путін хоче зустрітися з Трампом у Австрії - WSJ

Путін хоче зустрітися з Трампом у Австрії - WSJ

За даними газети, Путін розглядає можливість зустрічі з президентом США у липні

Президент РФ Володимир Путін розглядає можливість організації своєї зустрічі з Дональдом Трампом у Відні та обговорював це питання з канцлером Австрії Себастьяном Курцем. Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на інформацію неназваної європейської посадової особи.

За даними джерела, Путін під час проведеного 5 червня візиту до Австрії нібито обговорював із канцлером можливість організації своєї зустрічі з Трампом влітку у Відні. Як стверджує газета, Курц заявив президенту РФ, що зв’яжеться з Трампом із цього приводу. При цьому в ході прес-конференції у Відні за підсумками переговорів ні Путін, ні Курц не повідомляли, що обговорювали це питання.

Як стверджують джерела WSJ, російська сторона хотіла б провести потенційний саміт на нейтральній території. За даними газети, Путін розглядає можливість зустрічі з Трампом у липні, коли той відправиться в закордонну  поїздку Європою.

Видання пише, що Курц має намір обговорити дане питання з послом США в Німеччині Річардом Гренеллом на наступному тижні в Берліні. Газета зазначає, що Гренелл вважається однією з американських офіційних осіб у Європі, який найбільш близький до Трампа і його оточення. Курц вважає, що Гренелл допоможе встановити безпосередній канал зв’язку з Трампом з метою організації зустрічі двох лідерів у Відні.

Нагадаємо, політична партія «Нова Австрія і Ліберальний форум» (NEOS) та правозахисні організації звинуватили австрійський уряд у тому, що візит Путіна до Відня підриває єдину загальноєвропейську лінію стосовно РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: