Путін підписав закон про контрсанкції

Путін підписав закон про контрсанкції
Володимир Путін

Раніше закон схвалила Рада Федерації РФ

Президент Росії Володимир Путін підписав закон «Про заходи впливу на недружні дії США і інших іноземних держав». Відповідний документ опубліковано на сайті правової інформації РФ.

Закон «Про заходи впливу (протидії) на недружні дії США та інших іноземних держав» дає можливість російському уряду за рішенням президента РФ вводити відповідні обмеження проти «недружніх» держав чи організацій, зокрема припиняти співпрацю у різних галузях, забороняти ввезення чи вивезення певних товарів.

Конкретний перелік таких заходів визначає уряд. Однак ці дії не повинні застосовуватися щодо життєво необхідних товарів, аналоги яких не виробляються в Росії, а також щодо товарів, які громадяни ввозять для особистого користування.

Авторами цього закону стали кілька депутатів на чолі із спікером Держдуми РФ В'ячеславом Володіним. Раніше цей закон схвалили в Раді Федерації РФ.

Нагадаємо, що в березні Євросоюз офіційно подовжив на півроку обмежувальні заходи відносно 150 громадян і 38 компаній Росії до 15 вересня 2018 року. 

Ці санкції обмежують доступ на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для 5 російських фінансових інститутів з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їх дочірніх підрозділів, які діють за межами ЄС, а також для 3-х великих російських енергетичних компаній і 3-х оборонних фірм. Також введено заборону на експорт та імпорт зброї, на експорт в Росію товарів подвійного призначення для військових потреб або для російської армії.

Крім того, Росії обмежується доступ до окремих технологій і послуг для розробки і видобутку нафти.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: