Разумков розповів про можливість створення української вакцини від коронавірусу

Разумков розповів про можливість створення української вакцини від коронавірусу
Разумков: Якщо з'явиться українська вакцина – добре
Фото: glavcom.ua

За словами Разумкова, краще обіцянок про створення української вакцини від коронавірусу не давати

Краще дочекатися, поки українські вчені розроблять вакцину від коронавірусу, а вже потім вже про це говорити, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на каналі «Україна 24».

«Раніше звучали заяви про те, що у нас вже є напрацювання по вакцині, вона скоро з'явиться. Краще таких обіцянок не давати, краще дочекатися, поки українські вчені її розроблять, потім вже про це говорити», – відзначив спікер.

Він додав, що чує багато пропозицій.

«Я чую багато пропозицій щодо того - а давайте закупимо технології, давайте тут почнемо виробляти. Але давайте будемо відверті – шанси на те, що нам хтось цю технологію продасть, в сьогоднішніх умовах дуже невеликі, тому що будь-яка технологія сьогодні стоїть великі-великі гроші. Сьогодні це політика, це економіка, геополітика, це можливість впливати, і від такого інструменту іноземний бізнес не зможе відмовитися», – відзначив він.

Разумков вважає, що зараз краще зосередитися на тих вакцинах, які вже є в країні.

«Якщо з'явиться українська вакцина – добре, тоді у нас буде більше можливостей вакцинувати українських громадян. Але чекати тільки цього варіанту точно не варто, зараз ми повинні зайнятися пошуком тих вакцин, які вже є в світі, але також ми повинні врахувати, що ці вакцини повинні максимально відповідати стандартам безпеки, які ми могли б гарантувати нашим громадянам», – підсумував спікер парламенту.

За минулу добу, 4 квітня, в Україні виявлено 10179 нових хворих на Covid-19. Учора від ускладнень хвороби померли 254 пацієнти, що на 4 особи менше, ніж 3 квітня.

В Україні 4 квітня зробили 1258 щеплень проти Covid-19. Усі щеплені отримали тільки першу дозу вакцини. При цьому в Київській, Херсонській та Одеській областях не зробили жодного щеплення

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: