Рівненська облрада ухвалила звернення щодо антиукраїнської діяльності УПЦ МП

Рівненська облрада ухвалила звернення щодо антиукраїнської діяльності УПЦ МП

Рівненська облрада просить вжити всіх невідкладних заходів реагування на підривну діяльність Російської православної церкви через УПЦ

Звернення до Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ, що знаходиться в канонічній єдності з РПЦ, на території держави Україна, ухвалили на сесійному засіданні депутати Рівненської обласної ради.

У тексті звернення, зокрема, зазначається, що в умовах військових дій російського агресора проти держави Україна на сході України, анексії Криму та ведення гібридної війни агресором, основна ставка агресора припадає на зомбування вірян України через УПЦ, що знаходиться в канонічній єдності з РПЦ.

Антидержавна діяльність представників УПЦ стала серйозним викликом національній безпеці України. Саме за сприяння УПЦ в Україні розповсюджується література виразно антиукраїнського спрямування, де спростовується агресія Росії. А війна на сході України подається як громадянська війна.

У своїх молитвах та проповідях священики УПЦ закликають вірян молитися за Росію, за славу російської зброї та благословляють терористів і вбивць на кровопролитну війну.

«З огляду на зазначене, просимо вжити всіх невідкладних заходів реагування щодо недопущення підривної діяльності Російської православної церкви через УПЦ на території України, в тому числі в органах державної влади та місцевого самоврядування, Збройних силах України, правоохоронних структурах та навчальних закладах», – зазначається у зверненні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: