Росія може залишити свою армію у Білорусі після навчань «Захід-2017» - НАТО

Росія може залишити свою армію у Білорусі після навчань «Захід-2017» - НАТО
Російські військові

Військові навчання «Захід 2017» пройдуть в Білорусі з 14 по 20 вересня

Східноєвропейські країни НАТО і Україна мають побоювання, що заплановані на вересень російські військові навчання «Захід 2017» у Білорусі можуть виявитися «троянським конем», за допомогою якого Росія залишить там завезену військову техніку.

Про це заявив Reuters командувач американськими силами в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес.

«Люди стурбовані, що це «троянський кінь». Вони (Росія - Ред.)) говорять: «Ми просто проводимо навчання», а потім раптом вони перекинуть всіх цих людей і сили кудись», - сказав він.

Ходжес заявив, що союзники США будуть пильно стежити за російською військовою технікою в Білорусі. Він зазначив, що наразі немає ніяких підстав, що Росія планує зробити щось подібне. Ходжес додав, що більша відкритість Москви у питанні військових навчань могла б заспокоїти країни Східної Європи.

Дипломати НАТО вважають, що Росія вже використовувала подібну тактику для анексії Криму, на Донбасі та в Сирії.

Деякі союзники США по НАТО вважають, що російські навчання можуть налічувати більше 100 000 військовослужбовців і можуть включати в себе підготовку щодо ядерної зброї.

Росія в свою чергу заявила, що запросить міжнародних спостерігачів, якщо в навчаннях візьмуть участь більше 13 000 осіб.

Ходжес сказав, що єдиною додатковою мірою на час проведення цих військових навчань буде відправка 120 десантників в Естонію, Латвію і Литву.

Нагадаєммо, навчання РФ «Захід 2017» пройдуть в Білорусі з 14 по 20 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: