Росіяни мітингували проти встановлення в Новосибірську погруддя Сталіну

Росіяни мітингували проти встановлення в Новосибірську погруддя Сталіну

У резолюції учасників мітингу міститься вимога до влади міста відмовитися від будь-яких спроб встановлення погруддя Сталіну

У російському Новосибірську пройшла акція проти встановлення в місті погруддя Сталіну.

Мітинг відбувався біля пам'ятника в'язням ГУЛАГу. На нього зібралися кілька десятків людей, повідомляють «Сибір.Реалії».

«Ми вважаємо, що встановлення пам'ятника Сталіну - знущання над пам'яттю його жертв. Я думаю, суспільна мораль буде ображена, якщо під якимось соусом буде поставлений пам'ятник людині, яка організувала масові вбивства наших громадян. Мені здається, єдина мета цієї діяльності - посіяти ворожнечу в нашому суспільстві», - заявив керівник регіонального відділення «Меморіалу» Олександр Рудницький.

У резолюції учасників мітингу міститься вимога до влади міста відмовитися від будь-яких спроб встановлення погруддя Сталіну.

Зазначається, що ініціативна група домагається встановлення пам'ятника Сталіну в Новосибірську з початку 2000-х років. Для цього вже зібрано 450 тисяч рублів. Сам бюст вже готовий.

На початку жовтня адміністрація Новосибірська оголосила про проведення інтернет-обговорення щодо місця розміщення пам'ятника Сталіну. На вибір запропонували три майданчики - один в центрі міста, і два - у віддалених районах.

Варіанту «відмовитися від розміщення» опитування мерії не передбачає.

Раніше повідомлялося, що у Скаришевському парку у Варшаві демонтували пам’ятник подяки солдатам радянської армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: