Розкрадання коштів «Держінвестпроекту»: встановлено сьомого підозрюваного

Розкрадання коштів «Держінвестпроекту»: встановлено сьомого підозрюваного

Директору ТОВ «Боржава резорт» оголосили про підозру

23 березня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури встановили сьомого ймовірного учасника схеми розкрадання коштів Держінвестпроекту.

Про це заявили в НАБУ.

Згідно з повідомленням ним виявився директор ТОВ «Боржава резорт». Йому оголосили про підозру за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

За даними слідства, підозрюваний у змові зі службовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами державним підприємством «Державна інвестиційна компанія» упродовж 2012–2014 років заволоділи 165 мільйонами гривень бюджетних коштів, виділених для реалізації нацпроекту «Олімпійська надія-2022 — створення спортивно-туристичної інфраструктури».

Слідчі вважають, що замість використання грошей на реалізацію проекту їх перерахували на рахунки підконтрольних підприємств-нерезидентів з реєстрацією на території Республіки Кіпр.

12 грудня 2017 року в НАБУ повідомили про затримання чотирьох людей, які, ймовірно, причетні до розкрадання коштів 259,2 мільйона гривень Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України і «Державної інвестиційної компанії».

За версією слідства, затримані, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвест-компанією, ТОВ «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія- 2022».

Як відомо, 12 грудня, детективи НАБУ здійснили низку обшуків, за результатами яких затримали чотирьох осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України («Держінвестпроект») та ДП «Державна інвестиційна компанія» у сумі 259,2 млн грн.

Серед затриманих — екс-заступник голови «Держінвестпроекту», який також був радником директора ДП «Державна інвестиційна компанія»; колишній працівник «Держінвестпроекту»; колишній директор ДП «Державна інвестиційна компанія»; директор низки приватних підприємств із ознаками фіктивності.

Нагадуємо, що 2 серпня в рамках розслідування цього кримінального провадження детективи НАБУ затримали особу, директора одного із приватних підприємств, причетну до розкрадання 94 млн грн ДП «Державна інвестиційна компанія» у 2012-2014 рр.

Як повідомлялося, 1 листопада з Панами в Україну екстрадовано колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва. 

В Україні екс-посадовцю інкримінують заволодіння у 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн. Сам він відкидає свою провину.

Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

З Каськіва внесли заставу 160 тис. грн із його власних коштів. Крім того, Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: