Рух ЛГБТ часто спекулює правом на мирне зібрання, - лідер С14

Рух ЛГБТ часто спекулює правом на мирне зібрання, - лідер С14
Євген Карась

Карась стверджує, що лобіст інтересів ЛГБТ у Раді намагався внести поправки в закон задля обмеження мирних зібрань

Лідер організації С14 Євген Карась в інтерв’ю «Главкому», рух ЛГБТ часто спекулює правом на мирне зібрання. За його словами, в той же ж час один із лобістів інтересів цієї спільноти в парламенті Григорій Немиря минулого року намагався внести поправки в закон задля обмеження мирних зібрань.

«Це законопроект №3587. Багато активістів і правозахисників, ми серед них, боролися з цим і змогли зупинили процес ухвалення цих змін. До цього цей закон намагалися змінити за часів Януковича у 2012 році. Тоді це був законопроект №2450», - нагадав він.

У той же час, зауважив Карась, ситуація з ромами трохи інакша. Коли говоримо про «циганську злочинність», то нас обвинувачують у тому, що ми піднімаємо етнічний фактор.

«Дуже легко навісити ярлики. Ми почули обвинувачення на нашу адресу в нацизмі тільки зараз, після восьми років діяльності, коли взялися за проблеми циганської злочинності. Тобто до цього часу ми нацистами не були, так виходить?», - запитав лідер С14.

На думку Карася, відчувається намагання вивести ромів за межі суспільства і сказати, що це ті люди, яких не можна чіпати, бо вони захищені правами людини, а у всіх інших прав немає.




Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: