Саакашвілі пояснив, навіщо виліз на дах під час обшуків в його квартирі

Саакашвілі пояснив, навіщо виліз на дах під час обшуків в його квартирі
Михайло Саакашвілі на даху

СМС можна було відправити лише на краю даху - так в наші дні працює мобільний зв'язок, - сказав Саакашвілі

Екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що виліз на дах багатоповерхівки, коли його намагались затримати правоохоронці у грудні минулого року, не заради самогубства, а щоб подзвонити.

Про це він розповів  в інтерв'ю DW.

На запитання журналіста Тіма Себастіана, навіщо він обіцяв об'єднати всі опозиційні сили проти президента, а потім погрожував кинутися з даху багатоповерхівки, Саакашвілі відповів, що це не зовсім правда.

«Я не викинувся. Я говорив їм, що якщо вони підійдуть і спробують одягти на мене кайданки, ми всі впадемо. І це справді була правда», - сказав він.

«Але я підвівся на дах, тому що мій мобільний телефон глушили і я повинен був подзвонити людям. Це був абсолютно прагматичний крок. Повідомлення можна було відправити лише на краю даху. Так в наші дні працює мобільний зв'язок», - сказав Саакашвілі.

На коментар журналіста, що це схоже на  якийсь «вуличний театр» і що багато людей підозрюють, ніби він втратив зв'язок із реальністю, Саакашвілі відповів: «Ні, це не про мене».

Як повідомляв «Главком», 5 вересня стало відомо, що у квартиру по вулиці Костьольній, де проживає Саакашвілі, прийшли  з обшуком.

Також на вулиці Костьольній в Києві, поблизу будинку Саакашвілі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками політика. 

Сам Саакашвілі раніше видерся на дах 8-поверхового будинку та погрожував стрибнути. 

Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Як повідомлялося, активісти зламали двері у мікроавтобусі силовиків та звільнили Саакашвілі.

Читайте матеріал «Главкома» Міхо на даху. Шалений день Саакашвілі

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: