Саакашвілі заявив, що СБУ і ГПУ пограбували його під час обшуків

Саакашвілі заявив, що СБУ і ГПУ пограбували його під час обшуків
Михайло Саакашвілі

Після обшуку Саакашвілі недорахувався кількох телефонів і ноутбуків

Захист лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі направив у Службу безпеки України і Генпрокуратуру повторні клопотання про повернення особистих речей політика, які пропали під час обшуків у його київській квартирі.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Йдеться про документи, ноутбук, декілька мобільних телефонів і візитних карток Саакашвілі. Політик наполягає на їх поверненні, або на компенсації вартості зниклих речей.

За словами адвоката Руслана Чорнолуцького, він вже відправляв аналогічне клопотання 1 березня, але СБУ і ГПУ його проігнорували

«Арешт на вилучені речі судом не накладається, а в судовому засіданні 26 січня прокурор заявив, що вони були нібито «втрачені», – зазначив Чорнолуцький.

За словами адвоката, Саакашвілі, який особисто підписав клопотання, вважає, що його речі були вкрадені правоохоронцями.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Вранці 5 грудня у квартиру по вулиці Костьольній, де проживає Саакашвілі, прийшли  з обшуком.

При цьому ЗМІ стало відомо, що обшуки проводяться у рамках справи щодо фінансування мітингів, організованих партією Саакашвілі в Києві, представниками колишньої влади.

Також на вулиці Костьольній в Києві, поблизу будинку Саакашвілі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками політика.

Сам Саакашвілі видерся на дах 8-поверхового будинку та погрожував стрибнути. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: