Протести у Франції: кількість затриманих зросла до майже тисячі осіб

Протести у Франції: кількість затриманих зросла до майже тисячі осіб
Фото: @vladogb

У Парижі зачинені станції метрополітену та не працюють магазини

Число затриманих у Франції під час антиурядових протестів у суботу, 8 грудня, зросло до майже тисячі осіб, повідомила поліція, передає агенція AFP. Більшість з протестувальників були затримані в Парижі. За даними влади, у багатьох з них були маски, молотки та бруківка. Загалом у протестах «жовтих жилетів» по всій країні беруть участь близько 77 тисяч осіб. Окрім Парижа, великі акції також відбуваються в Марселі та Греноблі.

У центрі Парижа демонстранти підпалювали барикади, автомобілі, розбивали вікна в будинках та билися із поліцейськими. Правоохоронці використовують бронетехніку та застосовують сльозогінний газ та водомети. Для забезпечення «виняткових» заходів безпеки по всій країні були залучені 89 тисяч правоохоронців. З них у столиці правопорядок забезпечували вісім тисяч поліцейських. Під час сутичок поранення отримали близько 30 людей, передає агенція Reuters.

Через масові протести влада закрила для відвідування Ейфелеву вежу і Лувр. Також зачинено чисельні магазини та 36 станцій метро та приміських потягів. Були скасовані, порушені або змінені близько 50 автобусних маршрутів.

Протестувальники руху «жовтих жилетів», які спочатку вимагали скасування підвищення податку на пальне, тепер вимагають загального зниження податків, підвищення зарплат і пенсій. Вони також виступають проти політики президента Еммануеля Макрона та його реформ. Помірковані представники «жовтих жилетів» закликали протестувальників утриматися від демонстрацій. Але деякі активісти закликали до захоплення Єлисейського палацу.

У суботу вранці повідомлялося про майже 500 затриманих у Парижі, потім про 700 затриманих

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: