СБУ викрила оборудку на будівництві доріг у Харківській області

СБУ викрила оборудку на будівництві доріг у Харківській області

У фірми-переможця відсутня власна матеріально-технічна база і кваліфікований штат працівників

Служба безпеки заявляє, що попередила неякісне будівництво та ремонт об’єктів критичної інфраструктури автодорожньої галузі Харківської області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом третього кварталу поточного року харківське держпідприємство оголосило проведення низки тендерів на закупівлю будматеріалів для ремонту і будівництва автодоріг. Менеджмент однієї з комерційних фірм запропонував конкурсні ціни, які були значно нижчими від ринкових. Це дозволило комерсантам перемогти в торгах і укласти договори на майже 6,3 млн грн.

Під час аналізу тендерної документації співробітники СБУ виявили, що у фірми-переможця відсутня власна матеріально-технічна база і кваліфікований штат працівників. А продукція, яку комерсанти планували придбати у субпідрядників, не відповідає сертифікатам якості.

Це могло призвести до постачання неякісних будматеріалів для виконання робіт і створювало загрозу передчасного руйнування дорожнього покриття, підвищення аварійності на автошляхах та могло завдати мільйонні збитки державі.

Завдяки своєчасному інформуванню СБУ керівництво держпідприємства в односторонньому порядку розірвало укладені договори.

Оборудки викрило Управління СБУ в Харківській області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Зазначимо, що у 2021 році в Україні планується відремонтувати 7 тис. км доріг, на що в проєкті державного бюджету передбачено 150 млрд грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: