СБУ затримала російських хакерів на Дніпропетровщині

СБУ затримала російських хакерів на Дніпропетровщині

Зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки

Служба безпеки України спільно з поліцією припинила діяльність осередку міжнародного хакерського угруповання, до складу якого входили чотири мешканця Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки. Діяльність хакерів координувалася з боку Російської Федерації, а потерпілими були клієнти банків ЄС, США та України.

Крім того, хакери отримували несанкціонований доступ до облікових записів соціальних мереж та електронних поштових скриньок, відомості з яких використовувались для шахрайських дій.
«Під час обшуків правоохоронці вилучили спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, що використовувалось у протиправній діяльності, персональні комп’ютери та засоби зв’язку, чимало магнітних карток з даними про банківські рахунки (т.з. «білий пластик»), а також шкідливе програмне забезпечення та незаконно отримані дані банківських карток», - повідомляють в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії із встановлення клієнтів банків, які постраждали від протиправної діяльності.

Як повідомлялось, СБУ проводить обшуки в Житомирській облраді. Обшуки проводять у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: