Семерак відповів раднику Путіна: Росія – це Карфаген

Семерак відповів раднику Путіна: Росія – це Карфаген
Остап Семерак

Семерак зазначив, що світ змінився через агресивну геополітику РФ

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що не погоджується з заявою помічника президента РФ Владислава Суркова, що для Росії залишився лише сценарій «Третього Риму».

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Семерак зазначив, що світ змінився і не в останню чергу через агресивну геополітику, яку веде протягом останнього десятиліття Російська Федерація.

«Імперії зла вдалося пустити метастази по всьому світу. Стратегія створення точок напруги скрізь, а особливо в Європі, принесла свої плоди. І на яку б тему ми не мали дискусію, ми завжди говоримо про Росію», - сказав міністр.

Він зауважив, що сьогодні увага всього світу прикута до подій у Сирії.

«Як би не розгорталися події, я не бачу доброго сценарію. Здається, ми мусимо обирати між жахливим і поганим. У цьому контексті дозволю собі апелювати до роздумів Владислава Суркова - одного з орлів Путіна, ідеолога анексії Криму та війни на українському Сході. Я не погоджуюся з тим, що для Росії залишився лише сценарій «Третього Риму». Сучасна Росія – це ніякий не Рим. Це Карфаген», - резюмував він.

Раніше повідомлялося, що Інститут світової політики (Київ) зреагував на статтю радника президента Росії Владислава Суркова, який віщує Росії 100 (або й більше) років геополітичної самотності. Як зазначають у ІСП про Росію, «країна, яка сприймає особисті пороки як благоденство; країна, що відкидає геть вчорашні помилки минулого і прагне повторювати їх знову, може розраховувати дійсно тільки на терни. Зірок не буде. Буде хмиз, який поки ще дозволили збирати».

Нагадаємо, нещодавно вийшла стаття помічника президента РФ Владислава Суркова «Россия в глобальной политике», в якій він стверджує, що події 2014 року ознаменували завершення майже 400-річної історії спроб Росії стати частиною західної цивілізації, попереду у країни пошуки власного шляху у фазі «геополітичної самотності».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: