Сенцов заявив, що не припинить голодувати і передав ЄСПЛ «великий привіт»

Сенцов заявив, що не припинить голодувати і передав ЄСПЛ «великий привіт»
Олег Сенцов голодує вже 39-й день в колонії в селищі Лабитнангі

ЄСПЛ запропонував режисерові припинити голодування, яке він тримає більше місяця

Український режисер та політв'язень Олег Сенцов відмовився припинити голодування за пропозицією Європейського суду з прав людини.

Про це інформагентству «Интерфакс» повідомив адвокат Дмитро Дінзе.

«На заклик ЄСПЛ Сенцов відповів відмовою і попросив передати суду «великий привіт», нагадавши про його скаргу, якій суд надав пріоритет, але яка залишається без руху вже кілька років», — розповів Дінзе.

Раніше,  ЄСПЛ  запропонував режисерові припинити голодування, яке він тримає більше місяця.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов, який голодує вже 39-й день в колонії в селищі Лабитнангі, спростував слова уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової про те, що він начебто набрав вагу.

Раніше адвокат повідомив, що у Сенцова проблеми з нирками та серцем. На 26-й день голодування у нього настала криза, і, за словами Дінзе, його відвезли до лікарні за межі колонії. Там політв’язня намагалися примусово нагодувати, однак Сенцов відмовився.

«Лікарі не наполягали (на годуванні – ред) через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися», — повідомила Денісова у Facebook. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: